Om Kulturrøddernes Kor

Kulturrøddernes Kor er et blandet kor i Viborg området og har ca. 40 medlemmer. Koret ledes af Grethe Kvistgaard og har eksisteret siden 1996.

Vores repertoire er meget bredt, og vores motto er, at vi hele tiden vil udvikle os som kor. Vi har fokus på glæden ved at synge og ved at synge sammen og sprede glæde ved sang.

Ny inspiration får vi ved at engagere spændende gæstelærere et par gange om året. Koret deltager også i korstævner sammen med andre kor.

Koret afholder koncerter, der er tilpasset årstiderne - ikke mindst til jul. Koret underholder også gerne til byfester og private fester.

Vil du engagere Kulturrøddernes Kor eller har du lyst til at være medlem af koret, bedes du kontakte korleder Grethe Kvistgaard på tlf. 61711396 - eller kontakte os her

CORONA: Koret har i lighed med resten af landet været nedlukket på grund af Covid19 i en længere periode fra 12. marts 2020. Åbnede dog forsigtigt med restriktioner i september 2020, men måtte lukke igen sidst i november på grund af stigning i smitten i samfundet. Koret var i gang igen fra 7. september 2021 med en pause omkring juletiden på grund af restriktioner i samfundet, men er startet igen 1. februar 2022.

Koret afholdt koncert 10. marts 2020 i Rødding Kirke med opførelsen af korværket MISSA ROTNA af Bent Peder Holbech som optakt til Viborg Internationale Kirkemusikfestival. Resten af festivalen blev efterfølgende aflyst i lighed med andre arrangementer i forbindelse med COVID-19 (Coronavirus).

Der medvirkede to solister fra koret, Helle Risvig Skov (sopran) og Poul Engholm (baryton), akkompagneret af Karin Antonsen på klaver og Peder Toftgaard på bas. Dirigent var Grethe Kvistgaard. Værket har 5 satser: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. Teksterne er taget fra den latinske messe, men musikalsk ligger værket op ad jazz/rock-traditionen. Musikken er iørefaldende og en forfriskende anderledes måde at formidle de gamle latinske tekster.

HØR OPTAGELSEN AF MISSA ROTNA

Koret november 2019 (klik for at zoome)

Viborg Domkirke 5. september 2016: Mindearrangement for Danmarks udsendte 

Korfestival 8. oktober 2016 i Viborg

Den 8. november 2014 havde koret en helt fantastisk dag med John Høybye og musikerne Emil Sommer (piano), Albert Burchardt (sax), Steen Lavigna Pedersen (percussion) og Filip Dybjerg (bas) samt værket "The Arrow and the Song" i Viborg Musiksal - og derefter en forrygende "Nu blitzer edderkoppespind i graner" med deltagelse af flere glade korsangere. 

The Arrow and the Song kan høres her - der startes med John Høybyes præsentation af værket på en tom scene - når musikken starter, kommer koret nynnende ind...

John Høybye dirigerer